Maska na ruky v kombinácii s teplým zábalom

10.11.2020 00:00

Vyživujúca, hydratačná a regenerujúca alebo relaxačná maska.

Všetky pôsobia blahodárne v kombinácii s teplým zábalom, kedy sa do pokožky pôsobením tepla rýchlejšie vstrebávajú, vitamíny, minerály, antioxidanty, výživné látky ...

Termo zábaly.

Určené sú pre pokožku trpiacu vysychaním a nedostatkom výživy. Riešia problém ako je praskanie, vysúšanie pokožky a zádery.

Okamžite vracajú pokožke jemnosť a pružnosť. Pravidelnými zábalmi sa docieli nielen spevnenie nechtov, ale aj krásna jemná, hodvábna a viditeľne omladnutá pokožka.

Vodný kúpeľ pokožku rúk dôkladne dezinfikuje a  jemným rozotieraním peelingu sa odstránia odumreté bunky z povrchu pokožky, po odstránení peelingu sa krátkou masážou aplikuje maska na ruky podľa výberu. Pri termozábale sa na ruky navlečú igelitové rukavice a potom sa ruky vložia do vyhriatych termorukavíc. Pri parafínovom zábale sa najprv aplikuje teplý parafí, navlečú igelitové rukavice a froté rukavice. Teplý zábal urýchľuje vstrebanie aktívnych látok do pokožky. Necháme pôsobiť  10-15 min. Procedúru ukončíme nanesením malého množstva krému na chrbát ruky a rozotrieme.

Efekt odborného ošetrenia vydrží dlhšie, ak ho podporíte každodennou starostlivosťou. Ideálne je, keď si po každom umytí natriete ruky hydratačným krémom. Na večerné ošetrenie rúk a nechtov pokojne použite výživnejšie výrobky. Ak vás slniečko vyláka na dlhší pobyt von, použite krémy, ktoré obsahujú ochranné filtre. Spomalia starnutie a zabránia vzniku pigmentových škvŕn. Večer si ruky ošetrite nočným krémom, aby ochranné filtre nebránili regenerácii pokožky.

 

    zdroj: internet ( i.Zdravie.sk a iné, následne upravené)